Utusan: Cosway buka 1,000 farmasi

Cosway Utusan

Berita dah lama, tapi aku baru tahu berkenaan Cosway Farmasi ni… Minat untuk serius dalam bisnes ni dah mula tumbuh…

KUALA LUMPUR 19 Jan. – Syarikat jualan langsung, Cosway (M) Sdn. Bhd. (Cosway) merancang untuk membuka 1,000 rangkaian Farmasi Cosway di negara ini dalam tempoh lima tahun akan datang, sama ada melalui kaedah pembukaan kedai baharu atau menggantikan kedai sedia ada miliknya.

Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Cosway Corporation Ltd., Al Chuah berkata, untuk tahun ini, pihaknya menyasarkan untuk mempunyai sehingga 200 Farmasi Cosway dengan perbelanjaan mencecah sehingga RM10 juta.

Tambah beliau, pembukaan baharu mampu memakan perbelanjaan sehingga RM500,000 bagi sebuah kedai, manakala yang dinaiktarafkan adalah lebih murah.

“Daripada sasaran tersebut, dijangka 500 kedai merupakan pembukaan baharu manakala 500 lagi dinaik taraf daripada kedai sedia ada.

“Buat tahun pertama, pembukaan farmasi ini mungkin sedikit perlahan kerana perlu mendapatkan ahli farmasi untuk mengendalikannya,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas pelancaran Farmasi Cosway pertama di Malaysia oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di pusat membeli-belah Berjaya Times Square di sini, hari ini. Turut hadir ialah Pengerusi Berjaya Corp. Bhd., Tan Sri Vincent Tan.

Buat masa ini terdapat 800 rangkaian Cosway di Malaysia yang menjual produk berjenama Cosway seperti barangan kecantikan dan kesihatan, kosmetik, barangan pencuci serta penapis air. Ketika ini, terdapat 600,000 ahli Cosway di negara ini.

Farmasi Cosway menawarkan konsep percuma kepada ahlinya terutama ahli farmasi yang berminat untuk menjalankan perniagaan di mana kos penyelengaraan kedai, risiko dan modal akan ditanggung oleh Cosway.

Sumber:
© Utusan Melayu (M) Bhd
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s