Surf Internet dan Download Sampai Lebam?

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Surf internet dan download sampai lebam? Apa tajuk la ni! Iyelah serius ni beb! Sebelum tu nak tanya pembaca semua, ada tak kat sini yang tak suka surf (layari) internet? Kalau ada yang tak suka, hmm boleh stop sampai sini je. Sebab kat sini saya nak membebel pasal benda yang berkaitan dengan internet…(Soalan yang bagus! Haha!)

Okay, next question, jika anda seorang yang suka surf internet, adakah anda suka, bila anda buka sesuatu laman web ataupun streaming Youtube, ianya berjalan dengan smooth? Loading web page dengan pantas, berdesup! Tengok Youtube dari mula sampai habis tak ada buffering, buffering tu apa ek? Buffering tu rasanya macam coklat! Buffering tu macam gambar kat bawah ni…lu pikir la sendiri, apa benda…huu…

imagesPasti anda semua menyampah tengok benda ni, time nak layan cerita, drama ke, video clip ke… Tahu tak kenapa selalu begitu? Straight to da point la, kalau anda mengalami peristiwa macam ni, pasang Unifi, sudah!

Haha, ini nak promote Unifi la, saya ni pengguna Unifi, so far, sangat memuaskan hati, saya suka Unifi…!!! Now, I want to story sket pasal Unifi ni…

Screen Shot 2013-11-21 at 8.57.40 PM

Apa itu Unifi?

UniFi merupakan internet Jalur Lebar Bekelajuan Tinggi keluaran TM (Telekom Malaysia) dan ianya sebuah projek TM atas usaha kerajaan bagi mempertingkatkan keupayaan internet jalur lebar negara, supaya sama taraf dengan negara maju yang lain.

Pakej Unifi ni terbahagi kepada 2 iaitu Home (Kediaman) dan Office (Bisnes).

1) Pakej Home (VIP = Video or Internet Protocol Television, High Speed Internet, Phone)

Screen Shot 2013-11-21 at 10.41.21 PM.png2) Pakej Office

biz

Apakah perbezaan antara HyppTV (IPTV) dan TV satelit (Contohnya, Astro, piring kat luar rumah tu)?

HyppTV disalurkan melalui rangkaian jalurlebar dan bukan dari satelit ke stesen bumi. Kebaikan HyppTV jika dibandingkan dengan TV satelit, adalah siaran tidak akan terganggu walaupun cuaca yang kurang memuaskan.

Apakah kelebihan Unifi?

  • Boleh pasang wifi di rumah anda.
  • Menonton HyppTV (tak kira panas atau hujan)
  • Internet yang sangat laju, download movie huh berdesup, streaming tak de stuck, smooth je
  • Panggilan PERCUMA ke talian tetap TM
  • Boleh menikmati internet jalur lebar tanpa had di lokasi TM WIFI seluruh Malaysia
  • Online Guard Plus antivirus untuk melindungi komputer anda.
  • iSheild Plus untuk perlindungan dari kandungan laman web yang tidak diingini.
  • TIADA caj pemasangan. TIADA deposit.

Huh! Macamana, ada teruja tak? Korang tak teruja mungkin sebab ianya tak perlu. Ye ke tak perlu internet pada masa sekarang ni? Macam tak percayaaa je! Hehe… Sebenarnya Unifi boleh la diketegorikan agak mahal, mungkin itu sebabnya korang tak berapa nak teruja kan? Kalau tak ada keperluan, tak perlulah pasang Unifi, jangan membazir. Kita kan pengguna bijak!

Kalau ianya tak perlu, kenapa pula saya pasang Unifi kat rumah saya ni? Okay, bagi saya, saya pasang Unifi, salah satu sebab, saya ni pengguna tegar Torrent. Saya tak ada Astro, jadi cerita-cerita kat Astro, saya download je. Ulps, bocor rahsia! Sebab lain, senang nak update blog dan cari info dengan lajunya…wow! Dan last sekali, kat rumah saya ni kan tak ada Astro, jadi, siaran-siaran TV biasa pun tak clear, banyak dot dot, bohsan.

Saya ambil pakej VIP5, monthly rm149, tapi saya nak bagitahu ni, saya dapat harga rm147 je. Syhh…. Nak tahu kenapa tak? Sebab saya ni agen Unifi! Hiii… Tak lah bukan sebab itu, sebab saya buat auto debit, dengan harapan tak ada peristiwa lupa bayar bil internet.

Okay, that’s it for today.

P/S: Jadilah agent Unifi kepada diri anda sendiri. Maksudnya, bila anda daftar pemasangan Unifi di bawah nama anda, anda sendiri dapat komisyen. Sungguh!

Daftar Percuma di sini.

Advertisements

One thought on “Surf Internet dan Download Sampai Lebam?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s