3 Langkah Delete Iklan Sendiri di Mudah.my

Screen Shot 2016-05-29 at 2.24.57 PM

1 | Browse Iklan Nak Delete

Contoh;

IMG_0200

Saya gunakan perkataan Sony sempena iklan yang saya nak delete tu barang Sony, kategori spesifikkan kepada TV/Audio…, area spesifikkan kepada Kuala Lumpur. Tujuan spesifikkan sesuatu barang adalah supaya proses pencarian menjadi lebih cepat. Kalau nak lebih cepat lagi, buka emel yang pernah dihantar oleh Mudah.my yang menyatakan iklan kita sudah berjaya dipublish.

Contoh emel daripada Mudah.my

IMG_0201

Kalau masih simpan emel daripada Mudah.my ni, memanglah sangat-sangat mudah. Klik aje dekat link yang dia bagi tu.

Berminat menjadi agent Unifi / Streamyx / Maxis Home Fibre?

Daftar percuma di sini

2 | Klik manage

Contoh;

IMG_0202

Selepas klik manage, kita akan dibawa ke skrin ini

Contoh;

IMG_02033 | Klik Delete

Masukkan password (password yang kita letak semasa mula-mula kita nak post iklan), sendiri mau ingatlah, kalau lupa, huhu tunggu ajelah 2 bulan, iklan tu automatik di delete oleh Team Mudah.my

Contoh;

IMG_0204

Cara lain nak dapatkan balik password, klik Forgot your password?

Selepas itu kita akan dibawa ke skrin ini

Contoh;

IMG_0205Masukkan emel, klik send. (Kalau emel pun lupa, huh manyak susah woooo….tak dapat den nak nolong…)

Selepas itu kita akan dapat emel daripada Mudah.my

Contoh;

IMG_0206

Klik aje link yang dia bagi tu…dan kita di bawa ke skrin ini sekali lagi, kali ini tak payah password dah.

Klik delete, sebab nak delete dan rating.

Contoh;

IMG_0207

Tadaaaaa…nindia!!! Your ad has been deleted! Tahniah untuk kita!!! Settle!

IMG_0208Selepas dah berjaya delete, kita akan dapat satu lagi emel pemberitahuan daripada Mudah.my yang iklan kita dah didelete. Ho yeah!

Contoh;

IMG_0209

That’s it!

Berminat menjadi agent Unifi / Streamyx / Maxis Home Fibre?

Daftar percuma di sini

Advertisements

16 thoughts on “3 Langkah Delete Iklan Sendiri di Mudah.my

    • Waalaikumussalam Amy, kalau emel dah terpadam tu, pilihan lain kena ingat password. Tapi kalau password pun tak ingat, tunggu ajelah 2 bulan, iklan tu akan terpadam sendiri ^^

      Like

  1. assalammualaikum kak… nak tny sikit bole dak..haritu ada pos barang kat mudah.my..lepas tu dia ada minta email n buh pasword…then bila bg email tu…xda apa pun email dr mudah masuk..so account to entah active or tak tapi iklan tu ada la naik kat mudah..then mcm mana nak delete semua nih..saya ada masala bila jual duit lama..orang luar negara asyik tanya saya macam2 ..so macam mana nak buang smua mudah nih…Tq if dapat bantu

    Like

    • Waalaikumussalam dik.

      Berkenaan emel tak masuk, may be ada dekat junk atau spam.

      Tak mengapa tak dapat emel dari mudah yang penting kita ingat password.

      So sekarang, buka iklan jiemmiey tu, klik edit (ada kat bawah iklan kita), masukkan password then remove,

      Like

  2. Assalamualaikum sis
    saya nak tanya sikit. Tadi dalam kul 10 lebih saya ada pos dalam pro niaga. nak cari pekerja. sampai sekarang saya x nampak iklan saya dalam mudah.my .. saya da buntu da ni.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s