Bisnes Franchise eCOSWAY Pharmacy

Adakah anda memang daripada background orang meniaga/ business?

Jika YA, sudah tentu anda tahu berapa capital start-up business yang sememangnya bukan rendah.

Apatah lagi untuk memiliki sebuah farmasi yang penuh dengan barangan bernilai hampir RM1 juta.

Belum lagi memikirkan kos “overhead” setiap bulanan + utilities (elektrik, air, wifi etc) + gaji staf.

Rough calculation, untuk memiliki sebuah kedai seperti gambar dibawah sudah tentunya capital start-up campur dengan projection turnover dan cashflow tentunya mencecah ratusan ribu juga.

TETAPI

Ianya tidak mejadi bebanan anda.. dengan menjadi “Business Owner” kepada eCOSWAY PHARMACY!
eCOSWAY akan menanggung segala “headache” anda:

  1. Kos ubahsuai kedai/ renovation – unlimited as per bill
  2. Sewa kedai – unlimited as per bill
  3. Utilities – elektrik  + telefon [max RM 100]
  4. Consignment/ stok barangan bernilai RM 600-800 ribu
  5. Gaji pharmacist ditanggung oleh syarikat
  6. you named it.. semuanya LAH !!

KECUALI yang berikut:

  1. Gaji staf-so kalau nak ambil staf tu, agak2 lah.. tak perlu terlalu ramai
  2. Insurance kedai i.e; FIRE INSURANCE, BURLGLARY etc
  3. Bil air sahaja – bil elektrik dan telefon dah ditanggung kann..
  4. Deposit/ wang cagaran sebanyak RM 10,000 pada hari farmasi dihand-over kepada kita.- deposit ni refundable bila kita dah taknak meniaga lagi.. manala tau kann.. nak goyang kaki and rehat jer ke .. hehe

SO? BERMINAT? WHAT’S NEXT?

  1. RM100 untuk pendaftaran sebagai ahli BO -juga merupakan yuran lesen tahunan
  2. Pembelian 1000eV yang bernilai dalam lingkungan RM5K-6K
  3. Tunggu untuk panggilan interview
  4. Walaubagaimanapun, pihak eCOSWAY akan melihat status networking kita samada kita betul2 layak untuk mengoperasikan sebuah kedai farmasi. Jadi, disarankan agar kita membina rangkaian/network dibawah kita dimana ada 4 orang ahli BO yang bermodal RM5k setiap seorang.
  5. Training dan menimba ilmu sebagai persiapan kita menghadapi interview.

JADI? emel saya sekarang! hawahussin22@gmail.com
TAK SABAR ? BERKOBAR2? INGIN MULAKAN SEKARANG JUGA? call/sms/whatsapp saya di 0162151090.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s