Altel Bakal Melancarkan Perkhidmatan 4G Pada 18 Julai Ini

altel-starter-packs

Altel merupakan salah satu syarikat telekomunikasi baru, dimana ia merupakan syarikat yang menerima slot spektrum terbesar untuk 4G di Malaysia berbanding syarikat telekomunikasi lain. Kini, setelah sekian lama, Altel dilihat telah pun bersedia untuk memperkenalkan perkhidmatan mereka.

Sebelum ini, pihak Altel menyasarkan untuk memperkenalkan perkhidmatan LTE mereka pada 1 Julai, tetapi ia dilihat mengalami sedikit kelewatan disebabkan beberapa ujian teknikal.

Pada hari ini, Altel hanya menawarkan perkhidmatan dalam bentuk prabayar, dan mereka menggunakan rangkaian Celcom untuknya. Penambahan sokongan rangkaian LTE ini mungkin diperkenalkan secara berperingkat mengikut kawasan oleh pihak mereka.

Melalui sokongan LTE, ia dijangka akan menawarkan kepantasan data pada kadar antara 3 ke 5 kali ganda berbanding rangkaian 3G sedia ada, sekaligus membolehkan pengguna membuat pelbagai perkara dengan lebih pantas, disamping menikmati media tanpa sebarang gangguan ataupun lengah masa.

Buat masa ini, apakah penawaran daripada pihak Altel, dan pakej yang bakal disediakan masih tidak diketahui sepenuhnya. Dengan berbaki hanya dua hari lagi, sama-sama kita nantikan lebih maklumat mengenai penawaran LTE daripada Altel kelak.

Sumber Rujukan: Khairul / FB
 
Untuk info lebih lanjut bolehlah melayari laman web rasmi http://www.altel.my/
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s