Buat Duit $$$ Dengan Handphone Anda

Main pic

10 Oktober 2014,,,

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Bulan September lepas, saya menghadiri seminar Azizi Ali iaitu Retire Rich Retire Young. First time join seminar daripada pakar kewangan nombor 1 Malaysia. Sebelum ni cuma baca buku Azizi Ali je. Saya mula kenal nama Azizi Ali dalam tahun 2010, masa tu saya rajin baca artikel pasal hartanah.

Sebabnya masa tu memang nak sangat beli rumah, jadi saya banyak buat kajian mengenai hartanah dan pengurusan wang. Banyak nama-nama besar dalam hartanah seperti Faizul Ridzuan, Abg Ensem, Shafie Bustan, Rohaniah Noor dan lain-lain lagi saya baru kenal.

Berbalik pada cerita seminar Azizi Ali, secara keseluruhannya, seminar ni mengenai pengurusan kewangan, mencapai ‘financial freedom’, menjana pendapatan sampingan dan kepentingan menyimpan emas.

Diantara tajuk dia tu, ada satu slot mengenai Tune Talk Tone Excel, iaitu program untuk menambah pendapatan sampingan. Secara jujurnya, saya memang dah pernah tahu mengenai Tune Talk Tone Excel ni, tetapi sekadar membuat kajian dengan membaca belum dapat menambat hati saya untuk join bisnes ni.

Kenapalah jutawan seperti Azizi Ali masih nak join bisnes seperti ini?

AZIZI ALI SERTAI BISNES SIM KAD TONE EXCEL 2

Antara point-point kenapa Azizi Ali nak join bisnes ni adalah

– Merupakan PRODUK KEPERLUAN. Kita guna handphone setiap hari, kalau boleh setiap masa nak ada di sisi.

– Modal yang kecil (Kecil jika bandingkan dengan bisnes-bisnes yang lain). Modal RM90 untuk seumur hidup, menghasilkan pendapatan pasif seumur hidup selama mana kita gunakan handphone.

– Bukan MLM yang kena jual barang. Tak ada barang nak jual, just promote kebaikan simkad. Boleh dapatkan simkad melalui HQ di Sri Petaling atau Agen Penjual Simkad seluruh Malaysia. Kita guide dia untuk buat pendaftaran guna SMS aje.

– Orang yang register bawah kita tu tak payah nak sentiasa bergantung kepada kita. Sebabnya, bila orang tu nak top up, dia tak cari kita, sebab kita bukan penjual top up, dia akan top up di kedai-kedai yang menjual top up.

Menarik juga alasan Azizi Ali untuk join ni, kata orang ‘senang buat duit’. Tetapi sebenarnya yang membuatkan saya join bisnes ni selain point Azizi Ali, ayat power ni,

“Selama awak gunakan talian Celcom, Maxis, Digi, Umobile yang dah bertahun-tahun tu, ada tak telco yang awak gunakan tu bayar duit kat awak, masukkan duit dalam bank awak?” Ha….? Inilah ayat perangkap yang membuatkan saya terjebak ke dalam bisnes sen-sen ini. (Biar sen-sen, lebih baik ada daripada tak ada langsung!).

Simkad tone excel pic

“Aku dah guna handphone dah berpuluh tahun, sejak zaman belajar lagi, tapi seringgit pun tak pernah dibayar duit masuk dalam akaun bank. Lebih baik aku guna aje simkad ni, aku top up sendiri pun dapat balik cash back 3%, tak apelah sikit, janji ada, hari ni memang nampak sikit, bayangkan kalau dah 10 tahun akan datang?”

So far, apa yang saya buat, saya registerkan family member saya, bagi FREE simkad je dengan syarat diorang kekalkan nombor sedia ada. (Ini strategi untuk jangka masa panjang). Iyelah, confirm la diorang ni akan top up setiap bulan, kalau tak top up, expired la jawapnye. Orang guna handphone bukan sebulan dua, dia akan guna sampai bila-bila selagi hidup dan waras.

Jadi, para pembaca ada rasa tergoda tak nak join bisnes ni?

Kalau dah ada rasa minat tu,…huhu… jangan gelojoh…sebaiknya buatlah kajian dulu, seperti kata Azizi Ali, apa-apa bisnes yang dia dah join, dia akan kaji dulu sebelum join.

Kalau anda nak info yang lebih lanjut, boleh buka website

http://www.tonegroup.com (Official Website)

Info penuh produk Tune Talk Tone Excel di sini

Masukkan nama dan email untuk download ebook di sini

Buat tempahan di sini

Advertisements

3 thoughts on “Buat Duit $$$ Dengan Handphone Anda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s