Bab 16: Rahsia memperbanyakkan komisyen.

1. Buka 3 akaun.
a. Cara untuk mempercepatkan kenaikkan komisyen, iaitu dengan Teknik 3 Akaun Cucuk Satey.

Ini maknanya anda perlu registerkan 3 simkad dimana kesemuanya atas satu nama dan satu bank akaun. Apabila anda menaja orang baru, kesemuanya diletakkan di bawah akaun yang ke-3.

b. Jadi, bila Pelanggan “A” topup, maka semua akaun anda akan dapat komisyen secara serentak. Akaun-1 anda akan dapat 11%, akaun-2 akan dapat 3% dan akaun-3 akan dapat 6%. Kerana,
A adalah level-1 akaun-3 (6%)
A adalah level-2 akaun-2 (3%)
A adalah level-3 akaun-1 (11%)
Seorang sahaja topup, anda akan dapat total 20%. Kerja sekali dapat hasil 3 kali.

c. Jika anda berminat dengan cara saya ini dan kalau sebelum ini sudah pun ada satu akaun, tambah sahajalah 2 akaun lagi. Pastikan anda susun seperti gambarajah diatas, (teknik cucuk satey).

d. Apply lagi sekali web replika ini, tetapi kali ini menggunakan no id bagi akaun-3. Promote web replika yang menggunakan id akaun-3, jadi bila ada pelanggan baru yang nak masuk, secara automatik dia akan terus duduk dibawah akaun-3 anda, maka akan terbentuklah rangkaian anda seperti diatas.

e. Teknik ini hanyalah pilihan dan cadangan dari saya, tidak semesti anda ikut. Nak ikut boleh, tak nak ikut pun boleh. Tapi kalau anda ingin komisyen anda meroket, ia bukan satu pilihan lagi, tetapi satu teknik yang terbukti sangat berkesan untuk melonjakkan komisyen bulanan anda.

Untuk memahami teknik ini dengan lebih mendalam, anda boleh lihat video ini:

2. Cara kedua untuk memperbanyakkan komisyen anda adalah dengan anda sendiri topup lebih daripada RM60 dalam masa sebulan. Jika kita sendiri topup diantara RM20-RM59, maka komisyen topup kita adalah 6,3, dan 11%, tetapi jika kita sendiri topup lebih daripada RM60, maka komisyen topup kita akan menjadi 10,3,13%.

3. Jika network anda sudah berkembang, contohnya seperti komisyen topup anda sudah mencecah RM1,000 atau anda dapati setiap minggu anda menerima permintaan pembelian simkad lebih daripada 30 keping, maka itu adalah signal yang anda sudah sesuai untuk upgrade kepada JC (Junior Center) atau SC (Service Center). Ini akan meningkatkan komisyen anda hampir secara mendadak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s