4 Tips Naikkan Sales Guna Fbads

fb-ads-secrets

Bagaimana Nak Tingkatkan Sales Setiap Hari Menggunakan Fbads Dengan Kos Yang Rendah?

  1. Letak Budget RM10 Sehari

Kenapa? Sebab kalau letak daily budget tinggi-tinggi, selalunya FB akan makan duit anda dengan sesuka hati. Ikut bajet yg ada. Minimum budget iklan RM3 je sehari pon boleh. Kalau kita pandai setting iklan, dengan RM3 tu pon dah membantu sangat dengan menarik 800 target prospek nampak iklan kita. Wow!

  1. Pilih ‘ People Who Live In This Location’

.Pernah tak anda rasa kenapa banyak like tapi tak ramai yang membeli ? Jadi, inilahh sebabnya ! Pilihan di atas adalah lebih spesifik dan baik jika dibandingkan dgn ‘Everyone in this location’ yang target sesiapa saja yang berada di lokasi tu, termasuklah geng ‘orang luar’ spt mat2 indon. hehe

  1. Pilih ‘Mobile Newsfeed’

Daripada pemerhatian saya, jika anda pilih ‘Dekstop Right Column’, bilangan orang yang menggunakannya sangat rendah. Dan ternyata ramai yang gemar membeli menggunakan fon. Jadi, target terus iklan di ‘Android Smartphone’ dan membuatkan iklan anda menjadi murah. Tak percaya? BUAT dulu baru dapat hasilnya !

  1. Reply PM Yang Anda Dapat Dalam Masa 24 Jam

Apabila anda reply dengan cepat, prospek akan menjadi lebih mudah percaya kepada anda. FB juga melihat kadar respon anda di page. Jika anda respon dengan cepat, FB akan beri kos iklan yang lebih rendah kepada anda.

Sumber: Page LIKE METHOD

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s