Apakah Jutawan Apps?

Jutawan App13

Assalamualaikum, salam negaraku Malaysia.

Entry kali ini saya akan memberi pendedahan berkenaan sebuah aplikasi Android iaitu Jutawan Apps.

Aplikasi Jutawan Apps ini umpama Facebook, ianya boleh digunakan sebagai alat untuk mempromosikan

1) Aplikasi ini sendiri

2) Bisnes-bisnes yang lain. Continue reading

Apakah Tujuan Melabur dalam Unit Trust?

unit-trust

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.

Entry kali ini saya akan kongsikan berkenaan objektif atau tujuan kita melabur dalam unit trust (UT) atau unit amanah memandangkan masih ramai lagi yang tak berapa jelas mengenai UT ni.

Ye lah kan, ramai orang kata melabur dalam UT ni bagus,  apa yang bagusnya??? Bagus,,, sebab UT merupakan platform untuk kita membuat simpanan dan bekalan untuk masa akan datang, terutama yang berniat menyimpan untuk jangka masa panjang. Cumanya lagi bagus kalau kita dah set objektif atau tujuan kita melabur dalam UT ni. Continue reading

Macamana Saya Nak Beli Rumah?

ready-to-buy-a-homeGaji Saya Rm950, Ada 3 Anak, Dan Isteri Tak Bekerja. Macammana Saya Nak Beli Rumah?

Sebuah perkongsian oleh pakar hartanah Tuan Faizul Ridzuan,,,

11 Januari 2017

Salam semua, tengahari tadi sewaktu saya ditemuramah oleh rancangan TV3 Wanita Hari Ini, ada yang bertanya soalan diatas. Saya dengar pun rasa sedih sebab berdasarkan soalan si penanya, saya tahu mustahil beliau mampu beli rumah hari ini. Selagi income beliau tak bertambah, mustahil beliau mampu ubah nasib beliau dan beli rumah sendiri. Continue reading

Tips Nak Mula Berniaga Secara Serius

time-to-start

Entry kali ini diambil daripada page Doktor Azizan Osman. Ini adalah tips dan nasihat yang sama daripada leader-leader yang telah berjaya. Nak mula berniaga mudah sahaja! Ikuti tips ni ya!

  1. Mulakan dengan apa yang ada di tangan

Jangan labur modal besar sebab kita takda ilmu bisnes, tak kenal lagi pasaran, tak tahu lagi nak pasarkan macam mana. Apa kata start dulu dengan jadi dropship atau agen produk orang lain. Rasa dulu susah senang berniaga. Cari ilmu berniaga dan ilmu pemasaran dan bagi target berapa jualan nak capai. Contoh, target jual 50 botol untuk bulan pertama, 75 botol bulan kedua dan seterusnya. Continue reading

13 Perkara Untuk Berjaya Dalam Perniagaan

surge-in-business

1) Tahu apa matlamat dengan jelas, mana halatuju yang nak pergi. Perlu ada matlamat utuk dunia dan akhirat. Perlu tahu bagaimana nak capai matlamat anda.

2) Nak berjaya dalam berniaga, cari orang yang dah berjaya, lepas tu kena tahu apa dia tahu, dan buat apa yg dia buat.

3) Bila jumpa seorang mentor, sedut ilmu dia sampai habis. Dah habis, baru belajar dengan orang lain. Baru faham dengan jelas apa ilmunya. Continue reading

Seawal Usia Muda Binalah Kekayaan Bukan Hutang!

handphone

Ramai orang yang mengelak untuk mulakan bisnes Tone Excel yang bermodalkan RM100, tetapi tidak segan untuk meminjam sehinggakan ada yang muflis kerana menanggung hutang yang berlebihan.

Yang pastinya beban hutang ini tidak tercipta dengan sendirinya, tetapi dibina menerusi perbelanjaan melebihi kemampuan dan juga penggunaan kad kredit yang berlebihan. Continue reading