Bagaimana nak menghalang Windows 10 automatic restart selepas install updates.

Muka depan

.

Assalamualaikum, salam 1Malaysia.

.

Entry kali ini berkenaan macamana kita nak disable kan automatic restart atau reboot pada Windows 10. Kejadian ni kerap berlaku kepada laptop saya, bila saya biarkan laptop saya on semalaman sebab aktiviti download sedang berjalan.

.

Memang antara kelebihan Windows 10 ialah sentiasa tolong update kan Windows secara kerap untuk memastikan Windows kita berada dalam keadaan up to date untuk meningkatkan kawalan sekuriti pada Windows. Continue reading

Advertisements

4D3N HO CHI MINH, VIETNAM (DARI AIRPORT SGN)

4D3N HO CHI MINH, VIETNAM (DARI AIRPORT SGN) (CODE HCM 02)

DEWASA : RM 599 / PAX

KANAK-KANAK : RM 550 / PAX

BAYI : FOC (TANPA TILAM)

DEPOSIT : RM 200 / PAX

TARIKH : BEBAS PILIH

NAMA HOTEL : THANH TRUONG HOTEL Continue reading

Apa yang perlu aku perlu buat kalau kereta aku kena langgar?

car-accident

Soalan ini selalu berlegar-legar di fikiran saya. Contoh, kalau ada orang langgar bontot kereta saya secara tak sengaja. Apa benda paling betul yang saya perlu buat?

 

Tengahari tadi saya dan kawan saya terpaksa pergi ke Ibu Pejabat Polis Shah Alam. Kitorang ke sana sebab ingin membuat laporan tentang kes penipuan. Semasa rakan sekerja saya buat laporan, saya ternampak seorang polis trafik di situ. Tanpa berlengah saya terus menyapa tuan polis trafik itu.

 

“Encik, saya nak tanya sikit lah… kalau orang langgar kereta saya, apa benda paling betul yang saya perlu buat?” Tanya saya Continue reading

Berapa modal perlu anda sediakan untuk beli rumah second hand RM150,000?

metn_3m_0904

Ada beza kalau korang beli rumah dalam primary market (pasaran primer), secondary market (pasaran sekunder), dan juga tertiary market (pasaran tertiari).

Kalau beli dalam pasaran primer (undercon), pembeli boleh nikmati rebat atau diskaun yang pemaju bagi untuk ringankan beban pembeli.

Untuk pasaran sekunder (subsale, atau rumah second hand), korang perlu sediakan modal awal untuk langsaikan segala entry cost (kos permulaan) yang perlu. Continue reading

Macamana Saya Nak Beli Rumah?

ready-to-buy-a-homeGaji Saya Rm950, Ada 3 Anak, Dan Isteri Tak Bekerja. Macammana Saya Nak Beli Rumah?

Sebuah perkongsian oleh pakar hartanah Tuan Faizul Ridzuan,,,

11 Januari 2017

Salam semua, tengahari tadi sewaktu saya ditemuramah oleh rancangan TV3 Wanita Hari Ini, ada yang bertanya soalan diatas. Saya dengar pun rasa sedih sebab berdasarkan soalan si penanya, saya tahu mustahil beliau mampu beli rumah hari ini. Selagi income beliau tak bertambah, mustahil beliau mampu ubah nasib beliau dan beli rumah sendiri. Continue reading

Jadi Agent TM Unifi, Streamyx Kepada Diri Sendiri,…

Agent Unifi 1

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia!

Apa khabar anda semua pembaca pada hari ini? Saya harap semuanya sihat-sihat belaka dan sentiasa mendapat rahmat dan perlindungan dari yang Maha Esa, Insya Allah.

Hari ini tanggal 1 Mei 2015, Selamat Hari Pekerja saya ucapkan kepada diri saya sendiri dan kepada semua yang bergelar pekerja. Continue reading